18 appartementen

Zeeën van ruimte

Op het moment dat je het appartement binnenstapt ervaar je de overvloed aan ruimte. Die is al voelbaar in de hal waar de slaapkamers, de woonkamer, de badkamer en het separate toilet op uitkomen. Als je de riante woonkamer binnenstapt valt het gelijk op dat niks je in de weg staat om vrij uit te kijken over het water. De open keuken is bewust aan de zijde van de hal geplaatst en de verdiepingshoge ramen zorgen voor veel lichtinval in de woonkamer én versterken de waterbeleving nog eens extra. Royaal en comfortabel wonen is wat wonen in Pakhuys Somerrak samenvat.

18 appartementen, 6 penthouses

Vaar je langs Pakhuys Somerrak, dan is het aanzicht stoer en industrieel. Speels ook, door de variatie in groene buitenruimtes die fris afsteken tegen de bakstenen in verschillende roodtinten. Er is bewust voor rode baksteen gekozen, om hiermee de industriële historie van het gebied te markeren. Op het terrein van Pakhuys Somerrak stond de Flexafabriek. Dit terrein staat bij de inwoners van Sneek dan ook bekend als het Flexaterrein. Net als Pakhuys Somerrak had ook het Flexagebouw een asymmetrische gevelindeling én een duidelijk plint. Met de plint wordt het onderscheid aangebracht tussen de winkel en de koffiecorner op de begane grond en de woningen die daarboven liggen.

“Een gemeenschappelijke daktuin van draagt bij aan plezierig wonen. Het biedt een mogelijkheid voor interactie tussen de bewoners. De daktuin is via beide portieken bereikbaar. Wil je even in de zon zitten, dan kan je ook naar de tuin. Het zijn niet heel veel appartementen en penthouses, dus de groep die gebruik maakt van de tuin is relatief gezien heel klein.”

Pieter Schievink, Architect Pakhuys Somerrak

Jouw

Droomappartement

Alle appartementen staan onder optie! Meldt u aan als belangstellende of reservecanicaat.

Heb je al een account? Inloggen